כללי

מומחים מסבירים: למה עדיף לתבוע קצבת סיעוד באמצעות חברות למימוש זכויות רפואיות

2150982075

שתפו למשפחה וחברים
שגם הם יוכלו להנות מקריאת הכתבה

אנשי מקצוע בתחום הביטוח הסיעודי מזהירים מפני הגישה הישראלית הנפוצה של 'יהיה בסדר', ככל שזה נוגע להשגת קצבת סיעוד. אזהרה זו מגובה בנתונים סטטיסטיים המראים כי הסיכויים לקבלת קצבת סיעוד באופן עצמאי נמוכים משמעותית בהשוואה לטיפול באמצעות חברות למימוש זכויות רפואיות.

מהם הקשיים העומדים בפני מי שמבקש להגיש קצבת סיעוד בעצמו?

המומחים מונים ארבעה קשיים עיקריים העומדים בדרכו של מי שמנסה לקבל קצבת סיעוד ללא סיוע מקצועי:

  1. פערי ידע: כדי לקבל את קצבת הסיעוד יש צורך בהגשת תביעה לחברת הביטוח. האדם הפרטי שאינו מדבר "ביטוחית" נמצא בנחיתות מובנית מול אנשי המקצוע של חברת הביטוח, שיחפשו כל פרצה כדי לדחות את קצבת הסיעוד.
  2. משיכת זמן: קצבת סיעוד ניתנת לאדם הסיעודי רק בחייו, ואינה עוברת הלאה בירושה לאחר מותו. אחת הטקטיקות הידועות של חברת הביטוח היא למשוך זמן בהליכים בירוקרטיים ממושכים, במטרה לעכב ככל האפשר את תחילת מתן הכספים של קצבת הסיעוד. כך יכולים לעבור חודשים ארוכים עד שהיא תתחיל לשלם את קצבת הסיעוד.
  3. מעורבות רגשית: בין אם האדם מגיש בעצמו את הבקשה לקצבת סיעוד ובין אם ילדיו עושים זאת עבורו, מדובר בהליך לא פשוט מבחינה רגשית. הוא מחייב הכרה בכך שהאדם המבוגר אינו עצמאי יותר ותלוי בעזרת אחרים. כל ניסיון ליפות את המצב עלול לפגוע בסיכוי לקבל את קצבת הסיעוד.
  4. קושי בהתנהלות מול הערכת הרופא: כדי לקבל קצבת סיעוד על המבקש לעבור בדיקת תפקוד על ידי מעריך מטעם חברת הביטוח. במקרים רבים ינסה הנבדק לעשות מאמצים עליונים להצליח בבדיקה, מתוך רצון לשמור על כבודו העצמי או כדי להשביע את רצון הרופא. בכך הוא עלול להכשיל את סיכוייו לקבל את קצבת הסיעוד.

כיצד משפיעים קשיים אלו על הסיכוי לקבל את קצבת הסיעוד?

הקשיים שתוארו לעיל משפיעים באופן משמעותי על הסיכוי לקבל קצבת סיעוד: על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, רק כמחצית הבקשות לקצבת סיעוד המוגשות באופן עצמאי מתקבלות. בנוסף, גם בתביעות שכן מתקבלות מתבזבז זמן יקר – לאדם הפרטי לוקח בדרך כלל בין חצי שנה לשנה כדי להשלים את התהליך ולהתחיל לקבל את קצבת הסיעוד. המשמעות היא אובדן כספים של אלפי שקלים על כל חודש עיכוב.

מהם היתרונות של תביעה באמצעות חברות למימוש זכויות רפואיות?

חברות למימוש זכויות רפואיות, דוגמת "מגן מומחים", הן הדרך הבטוחה ביותר להתגבר על כל החסמים שהוזכרו. ראשית, חברות למימוש זכויות רפואיות, כמשתמע משמן, מחזיקות בכל הידע והניסיון המקצועיים כדי להתמודד עם חברות הביטוח. חברות למימוש זכויות רפואיות מבצעות בשמכם ובמקומכם את כל הפרוצדורות הנדרשות, וזאת באופן המקצועי והמהיר ביותר, תוך התמקדות בהיבטים הרלוונטיים מבחינה ביטוחית. בכך הן גם מעלות משמעותית את סיכויי התביעה וגם מקצרות את זמן הטיפול – במקרים רבים כספי הקצבה מתחילים להיות משולמים תוך חודש-חודשיים בלבד. בנוסף, חברות למימוש זכויות רפואיות יודעות להתמודד עם מצבים מורכבים דוגמת תביעה רטרואקטיבית או הגשת ערעור על תביעה שנדחתה. שרות נוסף שמספקות חברות למימוש זכויות רפואיות הוא הכנת האדם הסיעודי לבדיקה הרפואית. שיחה והסבר לפני ביקור הרופא יסייעו לנבדק לעבור את המבחן באופן שישקף באופן אמיתי את מצבו, ללא כחל ושרק. לסיכום: בעוד שחברת הביטוח ואתם נמצאים משני צידי המתרס, חברות למימוש זכויות רפואיות נמצאות איתכם באותו צד. כאשר אתם פונים ל'מגן מומחים', למשל, התשלום הינו על בסיס הצלחה בלבד, כעמלה מתוך סכום התביעה שהחברה תצליח לזכות בו עבורכם.

 

 

 

 

 

 

תפריט נגישות אתר