אפילו לבוני אתרים וותיקים טוב להתרענן עם היסודות מדי פעם, או כמו שנאמר בתורות העתיקות – לשמור על תודעת הטירון. מי שלא בטוח שהוא יודע הכול, שומר על ראש פתוח למידע חדש, וממשיך לגדול ולהתפתח במקום להינעל עם האגו. בניית אתרים היא דבר דינאמי, ידע שמשתנה ומתפתח, והחזרה על הבסיס פותחת את הראש ומאפשרת לכם לבנות אסטרטגיות מחדש, ולקבל פרספקטיבה.
במילים אחרות – לא משנה מי אתם ומה אתם, הידע הזה הוא בשבילכם. אנו מקווים שתהנו מהמידע שנציג כאן כעת, ושתוכלו לפתח את יכולות הקידום שלכם ולעבוד בצורה מסודרת והרמונית, בלי ללכת לאיבוד באינספור המשימות הקטנות של בניית האתר.
בניית אתרים בעידן המודרני:
- אפיון – מאז ומעולם, פעולה מורכבת שלא מבוססת על תוכנית נועדה או לכישלון או לתוצאות שאינן אופטימליות. בניית אתרים לחלוטין נכנסת תחת הקטגוריה של פעולה מורכבת, ולכן בניית תוכנית פעולה זה הדבר הנכון. הכול מתחיל באפיון האתר, ואפיון בריא נשען על הבנת הצרכים של הלקוח מהאתר – או מה האתר אמור לשרת בדיוק? חנות? כרטיס ביקור? משהו אחר? אתם חייבים להגיע עם הלקוח למשפט ברור ובהיר שאומר מה האתר צריך לעשות – נקודה. כשיש את העוגן הזה – כל האסטרטגיה נבנית סביב זה. בנוסף בסיום תהליך האפיון אתם צריכים שתהיה לכם בידיים מפה מסודרת עם כל העמודים ותתי-העמודים שצריכים להיות באתר המוגמר.
- בחירת הפלטפורמה – בין אם מערכת ניהול תוכן (CRM) כמו וויקס, וורדפרס או שופיפיי, ובין אם בניית אתר בקוד מהתחלה ועד הסוף – בחירת הפלטפורמה המתאימה צריכה לקחת בחשבון בעיקר שני פרטים:
א. את היכולת שלכם לייצר מענה מתאים לצרכים שהובעו בתהליך האפיון בעזרת הפלטפורמה
ב. מי ינהל את האתר בהמשך – אתם או הלקוח? כי אם זה הלקוח עצמו, זה חייב להיות אתר עם ניהול נגיש ומותאם - הקמת האתר – ברמה הטכנית, הקמת התשתית ובניית האתר עצמו, בהתבסס על האפיון המלא, תוך זיהוי אתגרים ומציאת פתרונות, ומציאת הגמישות הנכונה כדי לייצר את האתר בצורה מושלמת.
מה עם העיצוב עצמו?
את העיצוב בכוונה השארנו לסוף, מהסיבה הפשוטה, שמקומו של העיצוב משמעותי בכל אחד משלושת השלבים. עיצוב אתר צריך להתאים לרצונות של הלקוח כמו בסעיף הראשון – סעיף האפיון. אבל חשוב גם לא לתת ללקוח שלכם ללכת לאיבוד בשיגיונות ובחלומות – כי האתר לא בשבילו – הוא בשביל הלקוחות שלו, בשביל הגולשים, והעיצוב צריך לעבוד איתם.
בחירת הפלטפורמה גם היא תשפיע על העיצוב, שכן יש פלטפורמות גמישות יותר ופחות בעיצוב. בהקמת האתר ברמה הטכנית מן הסתם שהעיצוב ישפיע ועל כך אין מה לפרט. כמובן ששלושת השלבים הללו מתחלקים לתתי-שלבים, אך שם כבר כל מעצב ובונה אתרים מוצא את הדרכים שלו. בניית אתרים מכל סוג צריכה להתרחש בסדר הזה, כאשר בסוף יש אינטראקציה מתמדת בין 3 ו-1, כדי להתגבר על מכשולים ולייצר אתר אינטרנט מושלם.