כללי

שין ספלינט (תסמונת עומס פנימי של עצם השוק)

שתפו למשפחה וחברים
שגם הם יוכלו להנות מקריאת הכתבה

שין ספלינט הוא מצב שכיח המשפיע על ספורטאים, רצים ועוד המאופיין בכאב לאורך הקצה הפנימי של עצם השוק (טיביה). הבנת הסיבות, זיהוי התסמינים ובחינת אפשרויות הטיפול, כולל הצורך בניתוח, חיוניים לאלו המתמודדים עם מצב לא נוח ומגביל זה. בכתבה הבאה, נדבר על הגורמים, תסמינים, ניתוח, החלמה לאחר הניתוח ומתי חיוני לפנות לטיפול רפואי.

הכתבה בשיתוף עם חברה המשווקת מכשיר הפועל על טכנולוגיית לייזר המסייע להקלה על כאבים הנגרמים ממצבים רפואיים כמו, שין ספלינט, טריגר פינגר וכמו כן המכשיר נמצא אפקטיבי עבור טיפול בדורבן בעקב.

מה גורם לשין ספלינט?

שין ספלינט נגרם כתוצאה מלחץ מוגזם על עצם השוק והרקמות המחברים את עצם השוק לשרירים המקיפים אותה. מספר גורמים תורמים להתפתחות המצב:

מאמץ יתר: עיסוק בפעילויות הכרוכות בהפעלת לחץ חוזר על עצם השוק, כגון ריצה על משטחים קשים, עלול להוביל למצב זה. המצב נפוץ במיוחד אצל ספורטאים שמגבירים במהירות את האינטנסיביות או את משך האימונים שלהם.

הנעלה לא טובה: נעילת נעליים חסרות תמיכה מתאימה או כאלה שאינן מצליחות לספוג זעזועים עלולה להגביר את הסיכון למצב זה. הנעלה לא מספקת עלולה להוביל לביומכניקה לא נכונה במהלך פעילות גופנית, ולהפעלת עומס נוסף על עצם השוק.

חוסר איזון בשרירים: חולשה בקבוצות שרירים מסוימות, במיוחד בשרירים המקיפים את השוק, יכולה לתרום למצב של שין ספלינט. חוסר איזון בחוזק וגמישות השרירים עלול להוביל ללחץ חריג על עצם השוק.

תסמינים נפוצים של שין ספלינט

התסמינים הנפוצים כוללים:

כאב לאורך הקצה הפנימי של השוק: הסימפטום העיקרי של שין ספלינט הוא כאב לאורך הקצה הפנימי של עצם השוק. כאב זה עשוי להיות חד או עמום ולעתים קרובות מחמיר במהלך פעילות גופנית.

כאב במהלך ואחרי פעילות: כאב מתחיל בדרך כלל במהלך פעילות גופנית ועשוי להימשך לאחר הפסקת הפעילות. במקרים חמורים, הכאב עשוי להיות קבוע.

נפיחות: נפיחות עשויה להיות קיימת ברגל התחתונה, אם כי זה לא תמיד סימפטום בולט של שין ספלינט.

מי צריך ניתוח למצב של שין ספלינט?

ברוב המקרים, ניתן לטפל ביעילות בשין ספלינט עם טיפולים שמרניים, כגון מנוחה, תרופות אנטי דלקתיות ושינויים ברמות הפעילות. ניתוח נחוץ רק לעתים רחוקות והוא מיועד עבור מקרים חמורים שבהם טיפולים שמרניים נכשלו, ויש עדויות לבעיות מבניות בסיסיות. אינדיקציות לניתוח שין ספלינט כוללות:

כאב כרוני וחמור: אם הכאב נמשך למרות מנוחה נאותה ואמצעים שמרניים, ניתן לשקול ניתוח כדי לטפל בבעיות מבניות הבסיסיות התורמות לכאב.

שברי מאמץ או סיבוכים: במקרים מסוימים, שין ספלינט עלול להוביל לשברי מאמץ או סיבוכים אחרים. ייתכן שיהיה צורך בניתוח כדי לייצב שברים או לטפל בבעיות אחרות שנגרמו כתוצאה מהמצב.

מה קורה לאחר ניתוח שין ספלינט?

לאחר ניתוח שין ספלינט, המטופלים יכולים לצפות לדברים הבאים:

תקופת ההחלמה: תקופת ההחלמה משתנה בהתאם לאופי הניתוח ולבריאותו הכללית של המטופל.
יש להקפיד על מנוחה.

פיזיותרפיה: שיקום הוא מרכיב מכריע בטיפול לאחר ניתוח. פיזיותרפיה מסייעת בשיקום החוזק, הגמישות והביומכניקה הנכונה כדי למנוע הישנות של המצב.

חזרה הדרגתית לפעילות: המטופלים יודרכו לחזור לפעילות גופנית בצורה הדרגתית. יש תרגילים שמומלץ להימנע מהם.

מתי כדאי לראות רופא?

אם אתם חושדים שיש לכם שין ספלינט, מומלץ מאוד שתתייעצו כמה שיותר מהר עם רופא.
טיפול רפואי מיידי יכול לעזור לזהות את הסיבות הבסיסיות ולהתחיל טיפול מתאים.
פנו לרופא אם אתם חווים את התסמינים הללו:

כאב מתמשך: אם הכאבים בשוק נמשכים למרות מנוחה ואמצעים שמרניים, פנו לייעוץ רפואי כדי לשלול בעיות חמורות יותר.

נפיחות או אדמומיות: נפיחות, אדמומיות או חום משמעותיים באזור השוק עשויים להצביע על דלקת חמורה יותר.

קושי בהליכה: אם הכאב חמור מספיק כדי להפריע להליכה או לפעילויות יומיומיות, פנו לייעוץ רפואי.

תפריט נגישות אתר