אז כמו שכולנו יודעים, חג הפורים הוא חג ססגוני מלא באינספור מנהגים מיוחדים. בין משלוחי המנות, קריאת המגילה ועוד. רבים נוהגים לקיים סעודת פורים גדולה וחגיגית. מלאה בכל טוב, משקאות לרוב וכן הלאה. אם אתם רוצים לקיים ארוחה חגיגית אבל אתם לא רוצים לעבוד קשה מדי בחג. אנחנו כאן עם כמה רעיונות עבורכם. למנות פשוטות יחסית ושורה של מתכונים לפורים. כך שתוכלו לארח כיד המלך, אבל בלי לעבוד קשה כל כך. אז קדימה. החזיקו חזק, אנחנו מתחילים עם רשימת המתכונים המלאה, ממש עכשיו.
כמה סלטים פשוטים ומעולים לפתיחה
אז כמו שיעידו ישראלים רבים, ארוחה טובה לא יכולה להתחיל בלי סלטים ולחם טוב. מתכונים לפורים אם כן, צריכים להתחיל בקטגוריה הזו. בניגוד למה שנדמה לעיתים, אתם לא צריכים לעבוד קשה כל כך כדי ליצור קבוצה נאה של סלטים מעולים. כאן רשמנו שני מתכונים קצרים ופשוטים יחסית. הוסיפו רק לחם טוב מהמאפייה ליד ואתם יכולים לסמן וי על הקטגוריה הזו.
סלט ראשון, סלט ירוק:
קחו לבבות קיסר, עיגולי בטטה שאפיתם בתנור על חום של 180 עד לריכוך. שני מלפפונים, בצל סגול אחד פרוס לרצועות. שתי כפות סילאן, כפית חרדל. קצת מלח, פלפל ומעט שמן זית. ערבבו את כל הירקות ובקערה נפרדת ערבבו את הסילאן, החרדל, שמן הזית והמלח לתערובת אחידה. תקנו טעמים במידת הצורך ואם אתם מגדילים את הכמות של הסלט, הכפילו את הכמויות לרוטב. כאשר הרוטב טעים לכם, שפכו על הירקות ויש לכם סלט נפלא לארוחה חגיגית.
סלט שני, סלט חצילים ופלפלים:
הסלט הזה נראה מורכב, אבל האמת היא כי הוא פשוט במיוחד. צקו שמן לסיר קטן יחסית. חתכו חציל אחד לקוביות. כאשר השמן חם, טגנו את קוביות החציל בשמן הרותח. כאשר הקוביות משחימות, הוציאו לקערה מרופדת בנייר סופג. במקביל, חממו תנור ל180 והכניסו שני פלפלים אדומים פרוסים לרצועות לתוך התנור החם עד להשחמה. כאשר שני המרכיבים מוכנים, ערבבו את החצילים והפלפל עם שן שום כתושה. מעט פטרוזיליה, מלח ושמן זית. לחם טוב בצד ויש לכם מעדן אמיתי.
מנה עיקרית, עוף עם רוטב בצל
אנחנו תמיד אומרים כי עוף עסיסי עם תוספת תפוחי אדמה או אורז לבן, זה כל מה שצריך בעצם. אם אתם מחפשים מתכונים לפורים פשוטים, אין פשוט מהמתכון הזה. מה גם שהחברים ובני המשפחה לא יפסיקו להתפעל ממנו, כאילו הכנתם ארוחה מורכבת במיוחד.
מצרכים:
חמישה בצלים לבנים פרוסים לעיגולים. שתי כפות סילאן. מעט פלפל, מלח, כמון ובהרט. קילו שוקיים של עוף או כרעיים, לפי הטעם האישי שלכם.
אופן הכנה:
מחממים סיר רחב ומוסיפים מעט שמן קנולה או שמן זית. מטגנים את חלקי העוף בזהירות עד השחמה בלבד ומוציאים לקערה עטופה בנייר סופג. לתוך אותו סיר מוסיפים את הבצל ומנמיכים את האש. שימו לב, אתם לא צריכים הרבה שמן בשלב הזה. בכל פעם כאשר הבצל משחים, הוסיפו שתי כפות מים וערבבו מעט. כסו בכל פעם את תערובת הבצל במכסה ותנו לסיר לעבוד. אתם תראו איך תוך שעה וחצי, שעתיים, בזמן שאתם עוזרים לילדים עם התחפושות ומשלוחי המנות, הבצל מקבל צבע עמוק וחום. מה גם שהריח מתפשט בכל הבית. עכשיו, הוסיפו את הסילאן והתבלינים וערבבו את הבצל. אגב, זמן הבישול תלוי בכם, אבל ככל שתתנו לבצל לעבוד, כך הוא יהפוך טעים יותר לאורך זמן הבישול. כאשר הבצל מוכן לטעמכם, הוסיפו את העוף שכבר טיגנו אותו קודם לכן. פרסו אותו כך שישקע קצת לתוך תערובת הבצל. הכניסו לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לשעה, שעה וחצי. התבשיל מוכן כאשר הריח מתפשט בכל הבית והעוף צבוע בצבע שחום נפלא.
מחפשים רעיונות נוספים לארוחת חג?
לחצו כאן למעבר לאתר "מתכונים ב-10 דקות" לשלל מתכונים מצוינים >