אנחנו יכולים להגיד כי אנחנו לא מרגישים טוב, אם יש לנו שפעת נניח. או אם יש לנו כאב ראש. אבל טחורים? למרות שמדובר על תופעה שכיחה למדי ובהחלט מטרידה, הרי שבדרך כלל אנחנו לא נשתף אחרים באי הנעימות שלנו. אבל אנחנו כאן כדי להגיד לכם כי יש קבוצה לא מבוטלת של מי שסובלים מהתופעה וכי יש בהחלט מה לעשות במידה וגם אתם מרגישים אי נוחות כזו או אחרת. במאמר הבא נדבר בהרחבה על הפתרונות ועל כל מה שאתם יכולים לעשות כדי להרגיש טוב יותר. בואו נתחיל.
אז על מה אנחנו מדברים בעצם?
זה אולי נשמע מפתיע, אבל לכולם יש טחורים. זאת משום שזה השם של כלי הדם סביב השרירים הממוקמים סביב פי הטבעת. התפקיד של אותם שרירים מאוד ברור. אלו פועלים כדי שנוכל להוציא את הצואה בלי שום בעיה. כמו שאתם וודאי יודעים, בני האדם אוכלים מזון, אותו הגוף מפרק לאבני בניין הדרושים למערכות השונות. לאחר הפירוק, המזון עובר למערכת העיכול ומשם לעיבוד דרך מערכות השתן והצואה. מתן צואה היא כמובן הדרך של הגוף להיפרד מפסולת מיותרת אשר לא דרושה לו עוד. בעת מתן צואה הגוף מתאמץ ואותם שרירים וכלי דם פועלים את פעולתם. גורמים שונים יכולים להוביל לכך שכלי הדם ימתחו ויקרעו. כך מתפתחות דלקות, נפיחויות, תחושה של גירוי ואי נעימות משמעותית. בדרך כלל אנחנו מדברים על כאב בעת מתן צואה. מה שבמקרים פשוטים יחסית יכול להיות פשוט לא נעים. במקרים מורכבים יותר, יכול להפוך לבעיה אקוטית ולתחושה כאילו 'עומדים להתעלף'.
כמה מילים על התסמינים
אז איך נזהה הופעה של טחורים? יש הבדל בין טחורים פנימיים, כאלו הממוקמים באיזור הרקטום, כלומר, בחלק הפנימי של פי הטבעת. האיזור הזה מלא בכלי דם אבל עם מספר מועט יחסית של עצבים. כך שאנחנו נראה הופעה של הרבה דם באופן יחסי, אבל האירוע נחשב פחות כואב. לעומת המקרה השני, בו כלי הדם המדוברים ממוקמים מחוץ לפי הטבעת, כלומר, מדובר על טחורים חיצוניים. במקרה כזה יופיע פחות דם אבל הכאב יהיה משמעותית חזק יותר.
הסימנים הם כמובן הופעה של כאב, תחושה של גירוי ואי נוחות בפי הטבעת, הופעה של דם על נייר טואלט לאחר מתן יציאות. נפיחות של האיזור. אתם כמובן יכולים לאבחן את הבעיה בעצמכם אבל אם יש חשש או אי וודאות, תמיד אפשר להתייעץ עם רופא המשפחה. אשר בדרך כלל, אחרי תשאול קצר, ידע להגיד בוודאות ממה אתם סובלים.
מה אפשר לעשות?
תרופה להקלה בטחורים מתחלקת לשני חלקים. קודם כל, תרופה לטחורים עוסקת במניעה. כלומר, בפעולות אותן אנחנו יכולים לבצע כדי למנוע את התופעה עד כמה שניתן. בפעם השניה, אנחנו צריכים לדבר על מה אפשר לעשות כדי לטפל בבעיה עצמה. אז אם תרשו לנו, נחלק כאמור את התשובה לשני חלקים:
חלק ראשון, איך נמנע את התופעה:
אנחנו יודעים כי התסמינים יכולים להופיע אצל מי שעלו במשקל במידה דרמטית ולמעשה משקל הגוף מפעיל לחץ על פי הטבעת. יש מקרים בהם אין מה לעשות, למשל, אם העליה במשקל נובעת מהיריון. יש מקרים בהם כן יש מה לעשות וכדי לקחת זאת בחשבון אם מדובר על בעיה אקוטית החוזרת על עצמה שוב ושוב. תזונה מאוזנת יכולה לעזור. שכן זו תבטיח יציאות רכות יותר, מה שישפר את התחושה באיזור. מצבים של לחץ וסטרס גם כן יכולים להוביל להפתחות התופעה. לעיתים יש מה לעשות ולעיתים אנחנו צריכים פשוט לנסות להפחית לחץ עד כמה שמתאפשר לנו.
מה עושים לאחר שהתופעה כבר קיימת:
כאן אנחנו צריכים קודם כל לראות כי אנחנו משתמשים בטואלטיקה אשר שומרת על האיזור נקי ונטול חיידקים. כאמור, אנחנו מדברים על פצע, כך שאנחנו בהחלט לא נרצה שיזדהם לאורך הזמן חלילה ויהפוך לאירוע חמור בהרבה. כמובן, ישנן משחות אשר יכולות גם הן להוביל לתחושת הקלה משמעותית בטחורים.