שבת בבוקר, אחד הרגעים הכי מוערכים בשבוע, כשהקצב נרגע ואפשר לעצור וליהנות. זה הזמן למפגשים קרובים, עם האנשים הכי אהובים ולאחר שבוע עמוס, זוהי ההזדמנות לפתוח שולחן מזמין, צבעוני, שיעלה חיוכים ושיחות נעימות. זה נשמע כמו חלום, אבל מי רוצה לעמוד מהבוקר? כולנו רוצים לבלות בנינוחות ולוותר על החיתוכים, ההכנות והכלים.
כאן בדיוק נכנסים מגשי האירוח לתמונה. עם פתרון נוח, אסתטי וטעמים שיוצרים חוויה שכיף לדבר עליה. המגשים מושלמים לשבת בבוקר, הם כבר מוכנים להגשה, מעוצבים בקפידה וכל שצריך הוא להניח אותם על השולחן ולתת לדברים להתרחש. בלי לחץ, עבודה וללא כלים, אפשר להפוך כל שבת לחגיגה וכדי להבין איך באמת ליצור חוויה, נפגשנו עם חברת ארטייסט שנתנה לנו רשימת המלצות שמשדרגות את סוף השבוע.
חשבו על זרימת האירוע
בין אם התכנון הוא לקיים אירוע בוקר או מפגש מיוחד עם חברים ומשפחה, תרצו שתהיה זרימה בין האנשים ועם האוכל. לכן, יש לבנות את הסיפור עם המגשים הנכונים, להתחיל בנגיעות מלוחות ולסיים בטעם מתוק. שילוב בין מגשי ירקות צבעוניים עם מטבלים איכותיים לצד קישים מפנקים וקציצות ירק ולפחות סלט אחד, יכול להיות רעיון מצוין.
בסיום, יש להציע קינוחים (הכמות והמגוון תלויים במספר האנשים) כשכמעט כל דבר יכול לעבוד, מפחזניות ממולאות בקרם מפנק ועד פטיפורים וקינוחי כוסות. בצורה זו האורחים ואתם תדעו בדיוק מה המסלול והחוויה תהיה שלמה וטעימה.
פחות עומס נותן במה למנות
לפעמים נדמה לנו שיש לשים כמה שיותר על השולחן. מבט על התפריט העשיר של ארטייסט מעלה שפע של אפשרויות ולמרות שכולן טעימות, ההמלצה היא להפחית את העומס ולתת לכל מגש את הבמה שלו. במקום להציע עשרות מנות, יש להתמקד בשתי אפשרויות של ירקות, שלוש אפשרויות למנות מלוחות ושניים או שלושה מגשים מתוקים.
דוגמה טובה יכולה להיות שילוב של אנטיפסטי צבעוני, סלט עגבניות שרי עם מוצרלה, מגש פיצות אישיות (שגם הילדים אוהבים), מגש כריכים טבעוניים וקאפקייס מלוחים. כל אלו משתלבים בצורה מושלמת יחדיו, לאורחים תהיה תחושה של השקעה, אך הם לא ירגישו שפספסו את אחת המנות מרוב שפע. כמובן לסיום מומלץ לבחור שתי אפשרויות לקינוח.
התייחסות לצבע, לטעם ולמרקם
בשבת בבוקר אפשר פשוט להתפנק ומגשי אירוח מאפשרים זאת ובקלות. בבחירת המנות יש לחשוב על הטעמים, אך לא רק, יש להתייחס לצבעוניות שתהיה על השולחן תודות למנות השונות, למרקמים ולמגוון הטעמים. הטארטלטים החגיגיים הם דוגמה מצוינת למנות קראנצ׳יות שמושכות את העין כשלצידם אפשר לבחור בירקות טריים חתוכים, טאפסים או סלט עלים בוויניגרט בלסמי.
זה גם הזמן להמליץ על מנות טבעוניות ומנות ללא גלוטן ובוודאי אם ידוע על אורחים שידעו להעריך זאת. הפטיפורים המלוחים הם דוגמה מעולה למנה פריכה, צבעונית וטבעונית שאהובה על כולם. כדאי לדעת כי גם במנות האחרונות אפשר להביא רענון, חדשנות ולהשיג את אפקט הוואו ביום המפגש.
ה-איך בנוסף ל-מה
עד כה ההמלצות של ארטייסט נגעו למה כדאי להציע לאורחים ואילו מגשי אירוח יכולים להפוך את הרגעים של שבת בבוקר למיוחדים. בנוסף למנות האיכותיות, כדאי לחשוב גם על איך נכון להציע אותם לאורחים ואיך להדגיש את היופי והאיכות של המנות. הפרזנטציה של השולחן צריכה להתחיל ממפה יפה ונקייה, מפיות שיהיו במקומות שונים ונגישים ושילוב של פריטים אסתטיים כמו פרחים ובלונים, יכול להוסיף עניין למרחב. עם קצת יצירתיות וחשיבה על צורת ההגשה ועל פינוי פשוט, ההרגשה הרבה יותר מיוחדת.
התייחסות לפרטים הקטנים שעושים את ההבדל
התפריט של ארטייסט מוכיח מעל לכל ספק שאפשר לעשות את הבחירה הנכונה לכל אירוע ומפגש. שלל המנות, ההתחשבות בטבעוניים ואנשים שרגישים לגלוטן וכמובן, הנראות יוצאת הדופן והטעמים המדויקים, הופכים את מגשי האירוח למועדפים על משפחות רבות.
מגשי האירוח מגיעים כשהם מוכנים, לעתים עם הוראות מינימליות (כמו להוסיף את הרוטב ברגע האחרון או לחמם מעט את המנה) והם מבטיחים אירוח מוצלח, ללא מאמץ ועם מחמאות רבות. עם זאת, חשוב לסדר את השולחן עצמו, לדאוג שכל המשתתפים יוכלו להגיע אליו, להציע מפיות ושתייה (קרה וחמה) שמשלימה את החוויה כולה.


