אז קיבלת את ההחלטה לבנות קיר טיפוס ביתי לילדך. אלה חדשות נפלאות, לא רק שיהיה לו שעות של כיף הוא גם יפתח כישורים פיזיים ונפשיים חשובים. אבל עם כל כך הרבה אפשרויות שונות בשוק, איך תבחר את הקיר המתאים לילדך?
הנה כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון:
- סוג הטיפוס על קיר שילדכם רוצה לעשות: בולדרינג, חבל עליון או טיפוס של הובלה?
- כמה גבוה הקיר צריך להיות?
- שיקולי גובה הקיר
- האם יש שיפוע בקיר?
- מה התקציב שלך?
הדבר הראשון שאתה צריך להחליט הוא איזה סוג של טיפוס קירות הילד שלך רוצה לעשות. הנה סקירה מהירה של כל אחד מהם:
בולדרינג – בולדרינג הוא סוג של טיפוס צוקים שאינו מצריך חבלים ורתמות. הוא נעשה בדרך כלל על קירות קטנים יותר או סלעים ונוטה להתבסס יותר על כוח מאשר על סיבולת. מכיוון שהוא אינו דורש ציוד מיוחד, הוא בדרך כלל האפשרות הזולה ביותר.
טיפוס חבל עליון - טיפוס חבל עליון הוא הסוג הפופולרי ביותר של קירות טיפוס ביתיים. הוא כולל טיפוס באמצעות חבל המעוגן בחלק העליון של הקיר ומוחזק על ידי מאבטח (מישהו שמאבטח את החבל). טיפוס מסוג זה מצוין למתחילים מכיוון שהוא נותן להם תחושת ביטחון.
טיפוס בהובלה - בטיפוס בהובלה מתקדם יותר מאשר טיפוס חבל העליון. בטיפוס מסוג זה, החבל אינו מעוגן בראש הקיר אלא נמצא אצל המטפס בעת הטיפוס שלו למעלה. המשמעות היא שאם המטפס נופל, הוא יפול פי שניים מהמרחק שלו מנקודת ההגנה האחרונה שהוא הגיע אליה(נקודת העיגון האחרונה שהוא הגיע אליה), לא מראש הקיר.
עכשיו כשאתה יודע קצת על כל סוג של טיפוס קירות, אתה יכול להחליט מה מתאים לילד שלך. אם הוא רק מתחיל, חבל עליון עשוי להיות האפשרות הטובה יותר. אם הוא מנוסה יותר או מחפש אתגר, טיפוס הובלה יכול להתאים לו.
שיקולי גובה:
אתה צריך להחליט כמה גבוה אתה רוצה את הקיר. קירות הבית נעים בדרך כלל בין 4 ל-16 מטרים (תלוי מאוד בבית שלך) אם אינך בטוח איזה גובה יהיה הטוב ביותר עבור ילדך, תטעה בזהירות ותלך על קיר קצת נמוך יותר. תמיד קל יותר להוסיף גובה אחר כך מאשר להוריד.
דבר נוסף שיש לקחת בחשבון בקיר הטיפוס הביתי שלך הוא האם אתה רוצה שיפוע (זווית תלולה בקיר שמקשה על הטיפוס) או ירידה (זווית עדינה בקיר שמקלה על הטיפוס). ילדים רבים מעדיפים שיש שיפוע בקיר שלהם כי זה נותן להם תחושת הישג כשהם מגיעים לפסגה. עם זאת, אם לילדך יש בעיות מפרקים או כל בעיה בריאותית אחרת, ייתכן שתרצה להישאר עם ירידה כדי שלא להעמיס יותר מדי על גופו.
תקציב:
לבסוף, התקציב הוא תמיד שיקול בעת בניית כל דבר בבית שלך מחירי קירות הטיפוס הביתי יכולים להיות יקרים ויכולים להיות גם זולים הכל בהתאם לגורמים שונים כמו גובה, אורך, זוויות, אחיזות, חומר וכו'. מומלץ לקבל מספר הצעות מחיר לפני קבלת החלטה סופית כדי שתוכל למצוא משהו שמתאים גם לצרכים של ילדך וגם לתקציב שלך.
כדאי לקחת את ילדך לקירות טיפוס במתחם חיצוני לפני שמתחילים לבנות קיר טיפוס, אתה לא רוצה להשקיע כסף בקיר טיפוס מדהים ולגלות שילדך בכלל לא רוצה לטפס על הקיר.
דברים חשובים שכדאי לקחת בחשבון לפני בניית קיר טיפוס לילדך בבית
אם אתה שוקל לבנות קיר טיפוס לילדך, יש כמה דברים חשובים שאתה צריך לקחת בחשבון לפני שאתה מתחיל. אז מה אתה צריך לקחת בחשבון לפני שאתה שבוחר קיר טיפוס לילדך?
בראש ובראשונה, עליך לוודא שהקיר שאתה מתכנן לבנות גבוה מספיק. חשוב לוודא שהקיר גבוה מספיק כדי שילדך לא יוכל להגיע בקלות למעלה ללא כל מאמץ.
לאחר מכן, עליך לוודא שהקיר יציב מספיק כדי לתמוך במשקל של ילדך. קירות טיפוס עשויים בדרך כלל מדיקט או בטון, שניהם חומרים יציבים להפליא. עם זאת, אם אינך בטוח לגבי חוזק החומר שבו אתה משתמש, תמיד עדיף לטעות בזהירות ולבחור בחומר חזק יותר.
לבסוף, עליך לוודא שהקיר בטוח לטיפוס של ילדך. זה אומר לוודא שאין קצוות חדים או ברגים חשופים. אתה גם רוצה לוודא שהקיר מחובר היטב לקרקע כדי שלא יתהפך בזמן שילדך מטפס עליו.
רוצה לבנות קיר טיפוס ביתי לילדך? התחל עם יסודות הבטיחות האלה
קיר טיפוס ביתי הוא דרך מצוינת לעודד את ילדך להיות פעיל, וליהנות לפתח את הקואורדינציה והכוח שלו. אבל לפני שתתחיל לטפס איתו, חשוב לקחת צעד אחורה ולוודא שאתה מבין את היסודות של בטיחות קיר הטיפוס. על ידי ביצוע העצות הפשוטות הללו, תוכל לעזור לילדך ליהנות מקיר הטיפוס החדש שלו תוך כדי שמירה על הבטיחות שלו בו זמנית:
- חובה לשים ריפוד בתחתית הקיר. נפילה אפילו מכמה מטרים מהקרקע עלולה להיות כואבת, לכן חשוב לוודא שיש הרבה ריפוד רך על הקרקע סביב קיר הטיפוס של ילדך. מומלץ להשתמש במספר שכבות של חומרים שונים, כגון שמיכות ישנות, מחצלות יוגה, או אפילו ניילון בועות. ככל שיהיו יותר שכבות, הנפילה תהיה רכה יותר, האופציה הטובה ביותר היא לשים בתחתית הקיר מזרון עבה מאוד ורך.
- בדוק את החזקות באופן קבוע. בדיוק כמו כל ציוד אחר של מתקני שעשועים, אחיזות הטיפוס יכולות להתרופף עם הזמן. לפני כל טיפוס על הקיר, בדוק פעם אחת את כל האחיזות כדי לוודא שהן עדיין הדוקות ומאובטחות. אם יש כאלה רופפות, הסר אותן והחלף אותן באחיזות חדשות לפני שאתה נותן לילדך לטפס.
- שים שלט "אסור לטפס" כשאתה לא שם כדי לפקח. חשוב שילדים ישתמשו בקיר הטיפוס רק כאשר מישהו נמצא שם כדי לצפות בהם למקרה שהם נופלים או נפגעים בדרך אחרת. על ידי הצבת שלט "אסור לטפס" כשאתה לא בסביבה, אתה יכול לעזור למנוע מתאונות לקרות כשאתה לא שם כדי לפקח.