כללי

הכירו את הטכנולוגיה שמפעילה את ביטקוין

Peer To Peer

שתפו למשפחה וחברים
שגם הם יוכלו להנות מקריאת הכתבה

מאז שנוצר לראשונה בשנת 2009, הביטקוין עבר תהליך של כניסה למיינסטרים. אם בתחילה רבים לא הכירו אותו, ורק חובבי טכנולוגיה בודדים עקבו אחריו, החזיקו אותו והשקיעו בו, כיום המטבע הדיגיטלי והמבוזר מוכר לא פחות מאשר מטבעות פיזיים מסורתיים.

למרות הדרך הארוכה שעבר, רבים עדיין לא מודעים לטכנולוגיה שניצבת בבסיס של ביטקוין ומפעילה אותו. אנחנו כאן לשנות את זה, עם סקירה של חמישה מרכיבים טכנולוגיים שמניעים את המטבע המהפכני.

טכנולוגיית בלוקצ'יין

בלוקצ'יין היא הטכנולוגיה העיקרית שמניעה את ביטקוין ומטבעות קריפטו אחרים. יש סוגים שונים של בלוקצ'יינים, אך בכולם העיקרון זהה: תיעוד דיגיטלי ומבוזר של עסקאות שמבוצעות ברשת, בסדר כרונולוגי.

ה-Blockchain מורכב מסדרה של בלוקים המחוברים זה לזה, שכל אחד מהם מכיל hash ייחודי המקשר אותו לבלוק הקודם. הקידודים פועלים כטביעות אצבע דיגיטליות, כלומר אי אפשר לשנות את המידע המאוחסן בכל בלוק מבלי להשפיע על כל השרשרת. השימוש בטכנולוגיית בלוקצ'יין מבטיח פעילות חלקה של רשת הביטקוין על ידי מניעת פעילויות הונאה.

אלגוריתם הוכחת עבודה (PoW)

האבטחה של ביטקוין מבוססת על אלגוריתם PoW, שהוא חידה חישובית שעל הכורים לפתור כדי להוסיף בלוקים חדשים לבלוקצ'יין. כורים מתחרים על פתרון החידה, כאשר הראשון שפותר אותה מקבל פרס במטבעות ביטקוין. האלגוריתם מבטיח שאף כורה בודד לא יכול לשלוט ברשת, והתגמול מתמרץ את הכורים להתנהג ביושר.

ביזור

ביטקוין היא רשת מבוזרת, כלומר היא פועלת ללא סמכות מרכזית. בניגוד למטבעות מסורתיים, אשר נשלטים על ידי ממשלות ומוסדות פיננסיים, הביטקוין נשלט על ידי מערכת כללים המוטבעים בקוד שלו. ביזור הרשת מבטיח שאף ישות אחת לא תוכל לתמרן אותה או לשלוט בה, מה שהופך אותה לעמידה בפני הטיות ושחיתות.

רשת Peer-to-Peer (P2P)

ביטקוין מסתמך על רשת P2P כדי להקל על עסקאות. כל צומת ברשת פועל כלקוח וכשרת, כלומר הוא יכול לקבל ולשדר נתונים לצמתים אחרים. כאשר עסקה מבוצעת, היא משודרת לכל הצמתים ברשת, וכל צומת מוודא את התוקף שלה לפני הוספתה לבלוקצ'יין. השימוש ברשת P2P מאפשר לבצע עסקאות ללא מתווכים, מפחית את עלויות העסקאות ומגביר את יעילות הרשת.

ארנקי ביטקוין

ארנקי ביטקוין הם כלים דיגיטליים המשמשים לאחסון, שליחה וקבלה של ביטקוין. אלה מרכיבים חיוניים ברשת אשר מגיעים בצורות שונות, כגון ארנק חם או קר. לכל ארנק כתובת ייחודית, המשמשת כמפתח ציבורי של המשתמש, ומפתח פרטי, שהוא קוד סודי המאפשר למשתמשים לגשת לכספים שלהם. השימוש בארנקים מקשה על האקרים לגנוב ביטקוין.

לסיכום

הבנת הטכנולוגיה שמאחורי ביטקוין חיונית לכל מי שמעוניינים להשקיע, לבצע עסקאות או לעסוק במטבע הקריפטו בצורה כזו או אחרת. ככל שהתעשייה ממשיכה להתפתח, צפויים להופיע עוד כלים חדשניים שיתרמו לפעילות של ביטקוין ומטבעות קריפטו אחרים.

 

תפריט נגישות אתר