בעולם הייצור, התייעלות היא מילת המפתח והבסיס לתחרותיות. אם אתם מחפשים כיצד להגיע לשיאים חדשים ביכולות שלכם וביעילות של פס הייצור שלכם, הרי שברור לכם שהצעד הנבון והמשתלם ביותר הוא המעבר לעולם של אוטומציה.
כשהיא נעשית בצורה מקצועית ועם מחשבה קדימה, ולוקחת בחשבון לא רק את הצרכים הנוכחיים של פס ייצור, אלא אפשרויות התייעלות עתידיות, כולל התממשקות עתידית אפשרית לעוד תהליכי ייעול במיכון ואוטומציה, מדובר בתהליך משתלם בצורה יוצאת דופן.
התייעלות אמיתית נבדקת בדיעבד, לפי השיפור במדדים שהצבתם. עם הכנסה של יותר ויותר אוטומציה, תחת מערכות בקרה מתקדמות וחכמות, אתם תקבלו משוב מהיר במיוחד, מדויק להפליא, וחיוני לגמרי על השינויים ביעילות של פס הייצור שלכם, שיתבטאו, בין היתר, גם בשורת הרווח.
להחליף עבודה ידנית במערכות אוטומטיות
תהליך האוטומציה אומר כמעט תמיד להחליף, ככל הניתן, תהליכים שנעשו באופן ידני לכדי תהליכים דומים או זהים, אך שנעשים ללא מגע יד אדם. אחת ההוצאות הגבוהות ביותר בחברה היא העובדים. נכון, הם גם נותנים המון, ובסופו של דבר העסקת עובדים מביאה עימה ברכה גדולה לכל חברה, צמיחה, הזדמנויות, ידע, וכיו"ב. ועדיין, צמצום בהוצאות על עבודה ידנית ומונוטונית היא חיונית ככל הניתן, שכן היא מאפשרת הזדמנות כפולה ומכופלת:
- התייעלות פס הייצור – כפי שכבר אמרנו, ובוודאי אתם מבינים כבר בעצמכם, כי היתרונות של פס ייצור אוטומטי לגמרי או חצי-אוטומטי ברורים כמעט מאליהם (והופכים ברורים יותר ויותר כאשר מקבלים נתונים מספריים חדים ובהירים).
- הקצאת משאבים לעובדים הנכונים – כאשר מתפנה הון בחברה, אשר נחסך דרך התייעלות כמו גם נוצר עקב שיפור בכל המדדים בעקבות האוטומציה והמיכון, הרי שניתן להשקיע יותר בעובדים שתורמים ערך מוסף גבוה במיוחד לחברה, מובילים אותה לעבר הצלחות, מפתחים, תורמים, ומהווים חלק אינטגרלי ואפקטיבי בפעילות השוטפת ובצמיחה.
בצורה זו אתם יוצרים ספירלה עולה של שיפור מתמיד, מעגל עם משוב חיובי שילך ויגדל ככל שהדברים שלא דורשים מגע יד אדם אכן יעשו בצורה אוטומטית ומכאנית, ומה שדורש יד אדם יאפשר לכם לתגמל את האדם הנכון בצורה טובה עוד יותר.
מערכות בקרה שמפקחות על הכל
בין אם היצרן בפועל הוא אדם או מכונה (או שניהם גם יחד), המוצר שיצא תחת הידיים שלכם חייב להיות מושלם, ללא תקלות, ללא בעיות, וללא פגמים. בקרת האיכות שלכם צריכה להיות מושלמת, כי על טעויות משלמים, ולעיתים אפילו ביוקר.
כל יצרן בכל תחום מכיר ושמע על מקרים של קריאה לתיקון (Product recall) שעלו לחברה האחראית הרבה מאוד כסף, ויצרו לעיתים קרובות גם פגיעה במוניטין. מערכות בקרה חכמות כמו של https://www.arpil-tech.com/ מציעות פתרונות ייחודיים לתהליכים שונים בפס-הייצור, מתחילתו ועד סופו, כולל שלב האריזה. השילוב של אוטומציה ובקרה איכותית הוא שילוב מנצח, לכל יצרן באשר הוא.